Toyohari

Toyohari

Minder is meer

Toyohari is een Japanse acupunctuurstijl die door blinde vooraanstaande Japanse acupuncturisten is ontwikkeld. Het is een relatief jonge stroming van begin vorige eeuw en is een vorm van Keiraku Chiryo wat meridiaantherapie betekent. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn hele specifieke technieken ontwikkeld die als kenmerk dragen: minder is meer.

Bij een Toyohari behandeling word er gebruikt gemaakt van andere naalden als dan bij een TCM behandeling. Zo wordt er gewerkt met o.a. de Teishin, een naald met een ronde stompe kant. Deze is vervaardigd van edelmetaal en wordt veel al bij kinderen toegepast. Een andere naald waarmee veel wordt gewerkt zijn de van zilver vervaardigde naalden. Meestal gaan deze niet of heel oppervlakkig door de huid heen. Soms worden er ook hele dunne naalden gebruikt die even blijven staan. Maar veelal blijven ze niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.

Tijdens een Toyohari behandeling wordt na elke stap de pols gecontroleerd waarna een volgende handeling plaats vindt. Ook wordt er heel vaak gebruik gemaakt van moxa  tijdens een Toyohari behandeling.