World Health Organisation

WHO

De Wereld Gezondheid Organisatie van de Verenigde Naties is een onafhankelijke organisatie die zich wereldwijd bezig houdt met gezondheidszorg.

In 2003 heeft de WHO heeft een uitvoerige analyse gemaakt van het verrichte wetenschappelijk onderzoek op het gebied van acupunctuur. Op basis van die analyse heeft de WHO een lijst opgesteld van meer dan 100 ziekten, symptomen of aandoeningen die goed met acupunctuur behandeld kunnen worden.

In de afgelopen 20 jaar zijn deze onderzoeken naar acupunctuur als medische behandeling enorm gegroeid. Gedurende deze periode zijn er meer dan 13.000 studies uitgevoerd in 60 landen, waaronder honderden mega-analyses die de resultaten van duizenden menselijke en dierlijke onderzoeken samenvatten. Er is een breed scala van klinische gebieden is bestudeerd, waaronder pijn, kanker, zwangerschap , beroerte, stemmingsstoornissen, slaapstoornissen en ontsteking, om er maar een paar te noemen.

Zo is het positieve effect van acupunctuur o.a. bewezen voor de behandeling van allergieën, acute en chronische rugklachten, chronische hoofdpijnen als ook migraine, obstipatie, overgangsproblemen, osteoathritis, schouder pijn, nekpijn, slapeloosheid, angsten, depressies, postoperatieve pijnen, prikkelbare darm syndroom, oververmoeidheid, rusteloosheid en tennisarm. En nog veel meer. Als je klacht hier niet tussen staat en je benieuwd bent wat acupunctuur voor jou kan doen neem dan contact op met de praktijk. Ik sta je graag te woord.